Přijeďte do Mostu zažít olympijskou atmosféru s padelem!

autor: | 22. července 2024 | Příspěvky federace

Ve stínu Eiffelovky se od čtvrtka 25.7. představí veřejnosti český padel. Nikoliv sice přímo v Paříži na olympiádě, ale u jeho třináctimetrové repliky, která vyrostla uprostřed olympijského parku u jezera Most, kde paralelně s pařížskými olympijskými hrami proběhne český olympijský festival. A mezi 50 sporty, které po dohodě s Českým olympijským výborem nabídnou návštěvníkům možnost si je vyzkoušet, bude poprvé i padel.

A co vše návštěvníky čeká? Tak především si každý bude moci sám vyzkoušet hru na přímo padelovém kurtu, který zde Česká padelová federace instalovala na celou dobu festivalu, tedy až do 11. srpna. Komu se to zalíbí a má soutěžního ducha, bude se moci přímo na místě přihlásit do dvou turnajů pro příchozí veřejnost (úterý 30. 7. a pátek 9.8.). K vidění bude i závodní padel, protože v neděli 28.7. proběhne turnaj ze série CUPRA Czech Padel Tour v kategorii 50 OPEN, do nějž se tedy mohou přihlásit mužské, ženské i smíšené dvojice. V pátek 2.8. bude možné pro změnu vidět zápasy předních českých juniorských reprezentantů, kteří se připravuji na mistrovství Evropy v Budapešti na začátku září.

„Prakticky každý všední den se u nás na kurtu objeví děti z příměstských táborů a svůj čas si pro své zaměstnance nebo top management zamluvilo několik společností, jako například T-Mobile nebo Allianz,“ zmiňuje Lubomír Ježek, místopředseda ČPF.

Během festivalu dostanou v různých dnech příležitost k prezentaci i české padelové oddíly, které projevily zájem představit svůj areál, své aktivity, trenéry či nabídnout členství nebo dětskou akademii. 

Podrobný program a dění v olympijském parku včetně informací o otevírací době, vstupném, parkování, stravování najdete na www.olympijskyfestival.cz. Na velkoplošné obrazovce se zde budou vysílat soutěže z olympiády a také se tu objeví řada bývalých či současných slavných sportovců. Určitě zde potkáte například bývalou oštěpařku Barboru Špotákovou nebo veslaře Ondřeje Synka, kteří jsou ambasadory festivalu.

Tak neváhejte, přijeďte k jezeru Most, vyzkoušejte si různé sporty a hlavně padel – těšíme se na vás!